top of page

Изградете здрава връзка с вашето бебе и му помогнете да расте здраво и спокойно

 

Научете се да прилагате тайландски масаж за бебета, независимо дали сте родител или професионален терапевт

Този масаж е забавен и безопасен, когато се прилага правилно. Полезен е не само за тялото и духа на детето, но и за умението му да се свързва с другите. Включете се в обучението по тайландски масаж за бебета, воден от Калин Ненков и ще сте спокойни, че давате масажа, от който малкото човече има нужда.

 

 

Какво представлява тайландският масаж за бебета

 

Техники за внимателно масажиране на бебето, без разтягане, които можете да прилагате почти навсякъде – на широка постелка на пода, на легло с твърд матрак, etc.

 

Всъщност, това са адаптирани основни позиции и техники от древния тайландски масаж. След преминато обучение, могат да се прилагат върху детето и от родители, и от професионалисти.


Всяко внимателно докосване, милване, прегръщане създават усещане за сигурност и стимулират развитието на бебето. Прилаган редовно, този масаж е още един начин да създадете здрава връзка между себе си и малкото същество и да спомогнете правилното му развитие.

 

 

Какви са ползите от тайландския масаж за бебета

 

Той въздейства на дихателната, нервната и кръвоносната система и на опорно-двигателния апарат, развива духа и отношенията между даващия масажа и детето. Давайки тай масаж, вие:

 

 • подобрявате дълбочината на дишане на бебето и му помагате да се отпусне и да релаксира. Стимулирате чувствителността на кожата и нервите – успокоявате го и му помагате да изследва спокойно света; 

 

 • подобрявате силата, еластичността и ефективността на мускулите му – така му помагате да пълзи и лази по-уверено, да направи спокойно първите си стъпки, когато се почувства готово; 

 

 • подобрявате кръвообращението и лимфотока, влияете на чувствителността и здравето на вътрешните органи – особено на стомаха и червата, които често са източник на дискомфорт за бебето; 

 

 • предавате на детето си цялата позитивна енергия и любов, на която сте способни, чрез движенията си; отстранявате блокажите на енергийните канали и подобрявате жизнената му енергия. То се чувства обичано, сигурно и спокойно.

 

 

Искам да се включа!

 

 

Как тайландският масаж ми помага да изградя здрава връзка с детето си

 

Даването на тай масаж е ритуал, при който създавате специално пространство за вас и за човека, който го получава. В него съществувате само вие двамата, отвън остават всички тревоги и разсейващи фактори. Фокусирате се върху бебето си. Следите и реагирате на неговите реакции, не бързате, зачитате настроението и желанията му. Вашите движения по неговото тяло му предават цялата ви любов.

 

Всичко това ви помага да изградите с него връзка на основата на доверие, търпение и грижа.

 

 

Всеки ли може да правите тай масаж за бебета? За кого е подходящо обучението

 

Да, всеки, който е практикувал под супервизия по време на обучението и е спокоен, и сигурен, че прилага масажа правилно, може да го прави на бебета.

 

Включете се, ако сте:

 

 • родител, дори и без никакъв опит в масажите, който иска да помага активно за доброто развитие на детето си;

 

 • терапевт, който харесва работата с деца и иска да предложи тай масаж за бебета на своите клиенти и пациенти.

 

Всички участници получават сертификат след завършването на курса.

За всички бебета ли е подходящ този масаж

 

Този тип масаж е само за здрави бебета. Ако детето ви е болно, има температура или е със специални потребности, НЕ прилагайте тайландски масаж.

 

Най-много ползи от тайландския масаж бебето има от 6-тата седмица от раждането си до около 6-7 месец.

 

Какво ми е необходимо, за да правя тайландски масаж на бебето си

 

 • Масажно масло (по желание); постелка, която да сложите на земята, за да положите бебето върху нея и чисто, проветрено помещение с подходяща температура.

 

 • Разбиране, осъзнатост, грижовност, фокус и готовност за адаптация на масажа според реакциите и желанията на бебето. 

 

По време на обучението ще научите как да правите безопасно тай масаж на толкова малко дете, как трябва да се подготовите, какво масажно масло е добре да изберете и в какви случаи е по-добре да не давате масаж.

 

Как протича обучението

 

 1. Минавате кратка теоретична част, за да се запознаете със спецификите на бебешкото тяло и случаите, в които не бива да прилагате този масаж.

 

   2. Наблюдавате по 2 демонстрации на всяка от подходящите техники за тайландски масаж на бебета. 

 

   3. Практикувате видяното на кукли-бебета под наблюдението на Калин Ненков. Получавате обратна връзка и  коригирате каквото е необходимо, за да прилагате техниките безопасно и ефективно.

 

Този масаж може да се прави с и без масло. По време на курса работите без масло, но се запознавате и с техниките, които се прилагат, когато използвате масло.

 

Регистрирайте се

 

Кой е Калин Ненков и защо да му се доверите, че ще ви научи да правите безопасен тай масаж на бебето си

Калин Ненков е първият лицензиран преподавател в България на всички курсове по тай масаж на Thai Massage School of Chiang Mai и инструктор, одобрен от Националния сертификационен борд за терапевтичен масаж и работа с тяло на САЩ – NCBTMB, под номер 1552.

Спокоен, внимателен и търпелив преподавател, който води обучения на професионални масажисти, рехабилитатори и кинезитерапевти в България и по света вече 17 години.

В това обучение по тайландски масаж за бебета, той събира целия си преподавателски и професионален опит, за да ви помогне да усвоите още един инструмент за ранно развитие и изграждане на здрава връзка с вашето дете.

 

Какво казват курсистите за своя преподавател

"Имах възможността да се докосна до магията на тайландския масаж във Варна при Калин. Преди това и дума не исках да чуя някой друг освен тайландец да ми прави масаж или да ме учи на него. Винаги съм смятала, че само те могат да усвоят и да направят тези масажи на ниво. Когато обаче отидох на тай масаж при негов ученик от България, останах изумена от прецизността и качеството на изпълнение. Курсът беше много структуриран. Изключителна техника на преподаване, с логическа последователност на темите както и многократно акцентиране върху най-важните точки. Може да запомниш с малко труд цялата логика. Калин е съумял да синтезира огромния си опит от водените курсове през годините в една цялостна система, с която по най-ефективния начин да предаде материала, за да бъде взет максимума от всеки участник.

Изключително полезен беше и фактът, че имахме преподовател с многогодишен опит в кинезитерапията.

От този курс усвоих не само техниките на масаж, но и скритите рискове, тоест как да не причиняваме травми и с каква отговорност да се отнасяме спрямо даденото ни знание. Калин съумяваше да обърне внимание на всички ни и да види, тънките нюанси в изпълнението на техниките. Той притежава интуитивност, съчетана с вълшебно-деликатна директност. Ученето премина под формата на игра. Забавно-приятно беше и същевременно учихме целеустремено и успешно. Аз през цялото време си мислих, че съм на почивка. Тръгнах си по-обогатена, по-жизнена и по-мотивирана. Благодаря ти сърдечно."

Невена Стоянова

"Калин е прекрасен учител!

Благодаря от сърце за старанието и изчерпателността, с която посветено раздаваш своите умения!

Имах честта да се обогатя и да премина през Основи на Тай масаж, Мастър клас и Високорисков стречинг. Изключително доволна съм и нямам търпение да приложа знанията си в практика."

Десислава Атанасова

Вижте в кои градове предстоят обучения и се запишете

13-ти април в София от 9ч до 18ч с един час обедна почивка и кратка следобедна пауза

Място на провеждане: "Sky Beauty Lab", бул. "Тодор Александров" 71, ет. 1, непосредствено до метростанция "Опълченска".

 

Каква е цената на обучението по тайландски масаж за бебета

 

При ранна регистрация с отстъпка, по-рано от един месец преди началото на семинара:

 

 • такса за участие на един човек – 285 лв.

 • такса за участие на двойка – 513 лв.

 

При стандартна регистрация, по-късно от един месец преди началото на семинара:

 

 • такса за участие на един човек – 325 лв.

 • такса за участие на двойка – 585 лв.

 

Цената включва:

 

 • участие в практическия семинар;

 • цветно практическо ръководство със снимки и описание на техниките на български език.

 

! Получавате сертификат за участие в курса.

 

Регистрирайте се

 1. Свържете се с мен, за да потвърдя, че има свободни места. Максималният брой участници е ограничен до 10 двойки (20 човека). Регистрации се приемат до запълване на местата.

 

0898703656, Калин Ненков

info@kalinnenkov.com

 

   2. Платете по банков път 50% капаро или пълната такса с основание за плащане „участие в курс по тай масаж за бебета, имената на участника/участниците”

 

          Банкови данни

          „Тай Масаж Тренинг Център“ ЕООД,

          Банка Уникредит Булбанк,

          IBAN: BG22UNCR70001525681343

 

Регистрацията е валидна след извършване на плащането

 

Политика при отказване от участие:

 

 • при отказване от участие по-рано от 10 дни преди началото на курса капарото (50% от таксата) се връща в пълен размер;

 

 • при отказване от участие по-късно от 10 дни преди началото капарото не се връща;

 

 • при отказване от участие в деня на семинара, пълната такса не се връща;

 

 • при отмяна на семинара от страна на организаторите всички платени такси ви се връщат в пълен размер.

Искам да се включа
bottom of page