top of page
Заздравете връзката с близките си и облекчете болките им, като включите масажа във вашето общо ежедневие. Запишете се на еднодевен семинар по тайландски масаж за любители на 10-ти декември в София.

Научете се да правите безопасен, релаксиращ тайландски масаж, който намалява умората и стреса, и ви помага да създадете хармонични взаимоотношения с човека, когото масажирате.

Какво представлява тайландският масаж?

 

От любители той се прилага чрез натиск с палци, длани, пръсти и различни стречинг позиции. Професионалистите използват още лакти, колене и ходила. За тайландския масаж не са нужни масла.

Фокусът е върху премахването на блокажите пред жизнената енергия и облекчаването на болките в тялото, причинени от стрес.

Получаващият масажа е облечен в леки дрехи и се е отпуснал на масажен матрак на земята или на масажна маса.

Тайландският масаж е много щадящ за този, който го прави. В същото време е ефективен и с дълготраен резултат.

 

С какво е полезен на вас и на хората, на които ще го правите?

 

 • Грижите се по-добре и безопасно за близките си. Знаете какво правите и можете да давате ежедневно наистина отпускащ, прочистващ ума, енергизиращ масаж на любим човек. Научавате повече и за собственото си тяло, което ви помага да разчитате сигналите му.

 

 • Имате по-добра връзка с близките си. Споделяте с всеки получател на масажа  положителна енергия и създавате заедно пространство на покой и хармония. Това заздравява отношенията ви, помага ви да отворите сетивата си и да възприемете живота в по-голяма пълнота.

 

 • Ставате по-осъзнати с практикуването на тайландския масаж и подобрявате даването и получаването на обратна връзка – а тези умения са в основата на пълноценното спокойно общуване и създаване на стабилни отношения с всеки човек.

 

 

Всеки ли може да прави тайландски масаж? За кого е подходящ семинарът?

 

За всеки, който иска да се запознае с древното изкуство на тайландския масаж, без да се обучава за професионален масажист.

 

Ако отговорите с „да“ на поне два от въпросите, е подходящ и за вас:

 

 • Искате ли да излезете от ежедневието и графиците, които ви натискат и да усетите как давате и получавате грижа, спокойно, с радост и без бързане?

 

 • Харесва ли ви да масажирате близките си и имате ли нужда да го правите по-уверено, със спокойствието на човек, който знае къде и как да докосва?

 

 • Отношенията с партньора ви нуждаят ли се от освежаване и съживяване? Имате ли нужда от подобно освежаване на отношенията ви с вас самите?

 

 • Желаете ли да се свържете на по-дълбоко ниво с човека, с когото скоро сте започнали романтична връзка?

 

 

Какво ме питат най-често хората преди да се запишат – тези въпроси вероятно си задавате и вие.

 

Ще мога ли да се справя?

 

Да. Любителският тайландски масаж може да бъде усвоен и прилаган от хора без опит в масажирането и без специално, медицинско образование. Разбира се, в неговия релаксиращ вариант, който помага за намаляване на стреса, зареждане с енергия, облекчаване на болките от напрежение в кръста, гърба, рамената, краката и ръцете.

 

Елате, готови да откриете място на доверие и спокойствие вътре в себе си и да отворите сетивата си и ще се справите чудесно.

Трябва ли да се събличам?

 

Не. Получаващият масаж е облечен в леки дрехи. Даващият масаж също е облечен. Можете да давате и получавате качествена грижа за тялото без да се събличате.

Това е и една от причините тайландският масаж да е особено предпочитан от любителите – с него можете да помогнете на всеки от близките си да релаксира и да облекчите болките му, без никой от вас да изпитва неудобство.

 

 

Дали имам достатъчно сила, за да правя такъв тип масаж?

 

Имате. За тайландския масаж не ви е нужна мускулна сила. Когато го правите, вие използвате силата на тежестта си и гравитацията.

 

 

Какво знаете и можете в края на еднодневния семинар?

 

 • Можете да правите цялостен любителски масаж и частични масажи на избрани зони, без да се изморявате.

 

 • Знаете основните характеристики на качественото докосване и натиск и получавате основни анатомични знания за тялото си.

 

 • Практикувате даване и получаване на обратна връзка, което подобрява общуването с близките ви и заздравява отношенията ви.

 

 • Добивате повече осъзнатост за границите – вашите и на другите. Научавате се да ги зачитате и уважавате.

 

 

Кой съм аз и защо да ми се доверите, че ще ви науча да правите истински тайландски масаж?

 

Аз съм Калин Ненков, кинезитерапевт и професионален инструктор по тайландски масаж с повече от 16 години опит. Към момента преподавам в 5 държави.

 

 • Завършил съм училище за професионално обучение по традиционен тайландски масаж и подготовка на квалифицирани преподаватели, акредитирано от тайландското министерство на образованието и от кралското семейство на Тайланд – Thai Massage School of Chiang Mai.

 

 • Акредитиран съм като continuing education provider от американския национален борд за терапевтичен масаж и работа с тяло, т.е. в края на професионалните обучения, които водя издавам и сертификати, които важат в САЩ. 

И най-вече, работя с всеки един курсист пълноценно и всеотдайно. Благодарение на опита си успявам да уловя индивидуалните предизвикателства в процеса на учене пред всеки и да му помогна да ги преодолее.

 

Отзивите на стотиците хора, професионалисти и любители, които съм обучил до момента, потвърждават това. Ще помогна и на вас да направите тайландския масаж част от семейния ви ритуал за излизане от ежедневието и свързване със себе си и любимите ви хора.

 

 

Какво казват курсистите за мен като преподавател?

"Супер! Учил съм при Калин Тай масаж на масажна кушетка. Научих много нови техники и похвати, които използвам в работата си като масажист, за което му благодаря много! Курсът е отличен и подходящ за развитието на хората работещи в тази сфера. Калин е много добър учител."

Танчо Иванов

"Калин е прекрасен учител!

Благодаря от сърце за старанието и изчерпателността, с която посветено раздаваш своите умения!

Имах честта да се обогатя и да премина през Основи на Тай масаж, Мастър клас и Високорисков стречинг. Изключително доволна съм и нямам търпение да приложа знанията си в практика."

Десислава Атанасова

"Имах възможността да се докосна до магията на тайландския масаж във Варна при Калин. Преди това и дума не исках да чуя някой друг освен тайландец да ми прави масаж или да ме учи на него. Винаги съм смятала, че само те могат да усвоят и да направят тези масажи на ниво. Когато обаче отидох на тай масаж при негов ученик от България, останах изумена от прецизността и качеството на изпълнение. Курсът беше много структуриран. Изключителна техника на преподаване, с логическа последователност на темите както и многократно акцентиране върху най-важните точки. Може да запомниш с малко труд цялата логика. Калин е съумял да синтезира огромния си опит от водените курсове през годините в една цялостна система, с която по най-ефективния начин да предаде материала, за да бъде взет максимума от всеки участник.

Изключително полезен беше и фактът, че имахме преподовател с многогодишен опит в кинезитерапията.

От този курс усвоих не само техниките на масаж, но и скритите рискове, тоест как да не причиняваме травми и с каква отговорност да се отнасяме спрямо даденото ни знание. Калин съумяваше да обърне внимание на всички ни и да види, тънките нюанси в изпълнението на техниките. Той притежава интуитивност, съчетана с вълшебно-деликатна директност. Ученето премина под формата на игра. Забавно-приятно беше и същевременно учихме целеустремено и успешно. Аз през цялото време си мислих, че съм на почивка. Тръгнах си по-обогатена, по-жизнена и по-мотивирана. Благодаря ти сърдечно."

Невена Стоянова

 

* Всички отзиви са от участници в професионалните обучения.

 

Какво трябва да знаете за протичането на семинара?

 • Практиката се провежда по двойки. Можете да се регистрирате самостоятелно и да работите с друг участник, който също е дошъл без партньор. Работим на масажни матраци на земята.

   

 • Пригответе си дрехи от лека материя, подходящи за йога или фитнес – да позволяват разтягане на тялото. Долнището може да е клин, индийски панталон или анцуг. Горнището – тениска или блуза с дълъг ръкав. Не е добре да сте с потник и шорти.

* Участвайте с близък или приятел. И двамата получавате по 10% отстъпка от таксата и възможност да усетите заедно дълбочината, деликатността и ефективността на тайландския масаж за този, който го дава и този, който го получава.

 

 

Кога се провежда?

10-ти декември, неделя.

От 10 до 18 часа с един час обедна почивка и кратка следобедна пауза.

Къде се провежда?

В град София. Zen Garden, Жк. Лозенец, Ул. Кричим 12, ет 1. В близост до метростанция Джеймс Баучър.

 

 

Каква е цената за еднодневния семинар по тайландски масаж?

 

Ранна регистрация, до 10-ти ноември:

 

 • такса за участие на един човек – 255 лв.

 • такса за участие на двойка – 459 лв.

 

Късна регистрация, след 10-ти ноември:

 

 • такса за участие на един човек – 285 лв.

 • такса за участие на двойка – 513 лв.

Цената включва:

 

 • участие в практическия семинар;

 • черно-бяло практическо ръководство със снимки и описание на всички техники на български език;

 • Получавате сертификат за участие в семинара.

 

Регистрирайте се

 1. Свържете се с мен, за да потвърдя, че има свободни места. Максималният брой участници е ограничен до 10 двойки (20 човека). Регистрации се приемат до запълване на местата.

 

0898703656, Калин Ненков

info@kalinnenkov.com

 

   2. Платете по банков път 50% капаро или пълната такса с основание за плащане „участие в семинар, имената на участника/участниците”

 

          Банкови данни

          „Щастливи хора“ ООД,

          ОББ Банка (бившите КБС и Райфайзен),

          BIC: RZBBBGSF

          IBAN: BG58RZBB91551080537221

Регистрацията е валидна след извършване на плащането.

 

 

Политика при отказване от участие:

 

 • при отказване от участие до 1-ви декември капарото (50% от таксата) се връща в пълен размер;

 

 • при отказване от участие след 1-ви декември капарото не се връща;

 

 • при отказване от участие след началото на семинара, пълната такса не се връща;

 

 • при отмяна на семинара от страна на организаторите всички платени такси ви се връщат в пълен размер.

 

Усвоете основни техники за релаксация и ги прилагайте ефективно и безопасно върху близки и приятели. Създайте за тях и вас общо, спокойно пространство, в което изчиствате всяка следа от стрес върху тялото и душата.

 

Очаквам ви на 10-ти декември, неделя, в 10 часа. Регистрирайте се. 

bottom of page