top of page
Тай масаж, Тайландски масаж, курсове, Калин Ненков, преподавател, thai massage courses

Курсове по традиционен тайландски (тай) масаж по програма на Thai Massage School of Chiang Mai (TMC)

Програмата на Thai Massage School of Chiang Mai включва усвояване на техниките за релаксация и терапия на традиционния тайландски масаж, мекотъканен стречинг, мобилизация на периферните стави и ставите на гръбначния стълб, рефлексология, приложни разновидности на тайландския масаж. Курсовете по тай масаж включват подробни демонстрации, индивидуална работа с инструктор, теория и практика под супервизия. Курсистите получват детайлни практически ръководства на български или английски език.

Калин Ненков е одобрен като инструктор от Националния сертификационен борд за терапевтичен масаж и работа с тяло на САЩ - NCBTMB под номер 1552.

 

Програмата на Thai Massage School of Chiang Mai включва следните учебни модули.

*** За обучения на екипи на СПА ЦЕНТРОВЕ важи отстъпка от 20 % от посочените цени при група от минимум 6 човека. Ако обучението е извън София, транспортът и настаняването на водещия се осигуряват от поръчителя на обучението.

> Курс "Основи на Тай масажа" (І ниво)

Продължителност: 30 часа - 4 дни х 7,5 часа

Цена: 750 лв

Курсът по Основи на тай масажа представя основни познания по SEN SIB или десете главни енергийни канала според тайландската традиционна медицина, 151 масажни позиции и противопоказания при тайландския масаж. Обучението по Основи на тай масажа дава възможност за точно и безопасно прилагане на тайландския масаж с времетраене около два часа. Всеки курсист получава цветен учебник на български език.

Сертификат за програмата на ТМС - 30 часа, 30 NCBTMB кредита

> Курс "Тай масаж за напреднали" (ІІ ниво)

Продължителност: 30 часа - 4 дни х 7,5 часа 

Цена: 750 лв

Курсът по Тай масаж за напреднали ви дава възможност да придобиете увереност и да определите подходящото темпо в прилагането на техниките от Основи на тай масажа. В курса за напреднали се представят нови техники от тайландския масаж, като се отработва тяхното интегриране с научените от курса по Основи на тай масажа. Обучението включва приготвяне и прилагане на билкови компреси. Програмата се фокусира, както върху практическата, така и върху теоретичната част, представяща енергийните канали, тяхната топография и свързаните с тях симптоми. Всеки курсист получава цветен учебник на български език.

Участието в курса за напреднали изсиксва успешно завършване на Основи на тай масажа, І ниво от програмата.

Сертификат за програмата на ТМС - 30 часа, 30 NCBTMB кредита

> Курс "Терапевтичен Тай масаж" (ІІІ ниво)

Продължителност: 30 часа - 4 дни х 7,5 часа 

Цена: 790 лв

Kурсът по Терапевтичен тай масаж представя техники на древния тайландски масаж за облекчаване на различни общи неразположения. По време на курса усвоените в предходните нива техники се комбинират с нови енергийни точки. По време на курса по Терапевтичния тай масаж  се демонстрира работа с хора на болнично легло, които не могат да се движат, както и работа с възрастни хора. Обучението включва предтсавяне и прпрактикуване на ТОК СЕН терапията, както и необходимите инструменти за прилагането и. Всеки курсист получава цветен учебник на български език и комплект оригинални Ток Сен инструменти от Тайланд.

Участие в този курс изисква успешно завършване на І и ІІ ниво от програмата на Thai Massage School of Chiang Mai.

Сертификат за програмата на ТМС - 30 часа, 30 NCBTMB кредита

> Курс "Intensive Professional Thai Massage" 4-5 ниво

Продължителност: 60 часа - 10 дни по 6 часа на ден

Цена: 1580 лв

Тези два модула имат за цел да представят на участниците основни знания по анатомия, физиология и кинезиология, свързани с тайландския масаж.

Курсистите ще натрупат практика под близка супервизия на инструктора, фокусирана изцяло върху професионалното изпълнение на масажа. 

Основни акценти са:

  • правилното планиране на масажната процедура;

  • оптималният подбор на използваните техники и средства от тайландския масаж;

  • разпределението на времето между отделните части на масажната процедура - тайминг;

  • професионалната етика в тай масажа;

  • синхронизация на дишането на терапевта и клиента;

  • локализиране и отстраняване на енергийни блокажи;

Курсистите ще усвоят алтернативни техники за масаж с предмишници и лакти.

Курсистите ще усвоят Step On масаж. Това е техника, при която терапевтът работи само с ходила, използвайки помощни средства за собствената си опора.

Курсистите ще се научат да прилагат Тай масаж на масажна кушетка.

Участие в този курс изисква успешно завършване на І, ІІ и III ниво от програмата на Thai Massage School of Chiang Mai.

Сертификат за програмата на ТМС - 60 часа, 60 NCBTMB кредита

> Курс "Високорисков стречинг" 

Продължителност: 6 часа

Цена: 285 лв

Курсът по Високорисков стречинг (сертифициран от инструктора) представя стречинг позиции от тайланския масаж с висок риск при изпълнението. Всеки курсист получава ръководство с визия и описание на техниките.

Участието в този курс изисква успешно завършване на І, ІІ и ІІІ ниво от програмата.

6 NCBTMB кредита

> Курс "Тай масаж на ходилата" 

Продължителност:12 часа - 2 дни х 6 часа

Цена: 395 лв

Курсът по Тай масаж на ходилата представя тайландския ритуал на изпълнение на масаж на ходилата. По време на курса се научавате да приготвяте вана на ходилата, запознавате се с рефлексните зони според тайландската традиционна медицина, техники за загряване и обработване на зоните със дървен стик или с пръсти. Процедурата по тай масаж на ходилата се предлага в комбинация с кратък масаж на крака, ръце, глава, врат и раменен пояс. Всеки курсист получава цветен учебник на български език и дървено стикче за рефлексология от Тайланд.

Сертификат за програмата на ТМС - 12 часа, 12 NCBTMB кредита

> Курс "Тай масаж на масажна маса" 

Продължителност: 12 часа - 2 дни х 6 часа

Цена: 455 лв

Kурсът по Тай масаж на масажна маса представя техники за практикуване на тайландския масаж на масажна маса. Подходящ е за тези, които нямат условия за работа на земята или нямат физическата възможност да го правят.

Сертификат за програмата на ТМС - 12 часа, 12 NCBTMB кредита

> Курс "Тай масаж на стол"

Продължителност: 6 часа

Цена: 235 лв

Курсът по Тай масаж на стол представя техники за практикуване на тайландския масаж от седнала позиция на клиента. Масажът се извършва на специален или обикновен стол. Тай масаж на стол е подходящ е за прилагане на работното място или в домашни условия.

ТМС сертификат - 6 часа, 6 NCBTMB кредита

 

Master Class in Thai Massage *

Продължителност: 24 часа - 4 дни х 6 часа

Цена: 790 лв

Практическият семинар по тай масаж има за цел да оптимизира работата до степен 'почивка по време на работа'. Семинарът представя ефективни и лесни за изпълнение техники от различни стилове в Тайландския масаж. Основният фокус е върху използването на предмишници, длани, колене и ходила по начин, който щади тялото и физическите усилия на терапевта и в същото време осигурява висока ефективност за клиента. В един от дните на семинара се представя конкретен 90-минутен алгоритъм от техники за обработване на цялото тяло. Специално внимание се обръща на творческия процес по време на работа, защото истинската оптимизация и развитие са възможни, когато се постигне баланс между учене и създаване.

 

 

ПОЛЗИ:

Повишава работоспособността на терапевта, посредством щадене на тялото и физическите усилия. Повишава ефективността, посредством оптимизация на алгоритъма от техники или с други думи как за единица време да свършим повече работа с по-малко усилия.

.

Практическият семинар по тай масаж  не е част от програмата на Thai Massage School of Chiang Mai, Thailand. Семинарът е подходящ за терапевти завършили успешно 3-то ниво по програмата на ТМС или курс по Тай масаж за напреднали в друга школа. Семинарът не е подходящ за хора без познания в областта на Тай масажа, защото е практически и теорията не е обект на разглеждане в неговите рамки. 

*За индивидуални обучения извън посочените в графика дати натиснете тук*

 

За резервации за курсове на +359 898 703 656 и info@kalinnenkov.com
bottom of page